Τι είναι ο 'Kingpin' και γιατί τον διάλεξε ο Mente Fuerte;

Ο Mente Fuerte είναι ράπερ από την Αθήνα ο οποίος είναι ο frontman της Black Bandana, μια ομάδα ανθρώπων την οποία έχει συστήσει μαζί με τον αδερφικό του φίλο και συνεργάτη Get Rich. (σσ. ο Mente έχει δηλώσει “Η Black Bandana εκτός από label είναι και οικογένεια.“) . Μέλος του συγκροτήματος technical flerts ,το οποίο συντελούσε μαζί με τον Lpt. Ένα από τα συγκροτήματα που γύρω στο 2011-2012 κυκλοφορούσε δουλειές και μάλιστα μας είχαν χαρίσει ουκ’ ολίγα εξαιρετικά κομμάτια όπως το “Σχέσεις“ με τον Gio Melody και το “Συγνώμη & Ευχαριστώ”.

46411711_259318274761588_4469584186020241822_n.jpg

Mente Fuerte

To 221 το έχουν όλα τα μέλη της Black Bandana στο Instagram name τους. Σημαίνει “Black Bandana Athens” (2=B , 2=B, 1=A)

Όπως έχει γίνει γνωστό τον τελευταίο καιρό, ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Mente Fuerte έχει μπει στην τελική ευθεία της επεξεργασίας του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα social media του Αθηναίου ράπερ, εργάζεται πυρετωδώς στο Secret Room Studio του Θανάσιμου, ο οποίος έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τη μίξη και το mastering. Γνωστές είναι και οι συμμετοχές στο δίσκο του Mente Fuerte οι οποίες θα απαρτίζονται από την αφρόκρεμα της ελληνικής σκηνής αλλά και ανερχόμενους καλλιτέχνες όπως οι Young Montanas και Raffie Raff. Το όνομα του δίσκου θα είναι “Kingpin“.

Όμως, τι σημαίνει “Kingpin”;

Στον φανταστικό κόσμο της Marvel , ο KingPin είναι ένας σούπερ-κακός τεράστιας σωματικής διάπλασης ο οποίος κατέχει την 10η θέση στην κατάταξη των φανταστικών “κακών” στην λίστα Top 100 Comic Book Villains Of All Time της IGN. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος χαρακτήρας κουβαλάει την φήμη του ενός από τους πιο φοβερούς και τρομερούς αρχηγούς εγκλημάτων του σύμπαντος της Marvel, και φαίνεται να κατέχει την θέση του μεγαλύτερου κεφαλιού στον υπόκοσμο της Νέας Υόρκης.

Ο Wilson Fisk, όπως είναι το πραγματικό όνομα του κακού της Marvel, ξεκίνησε σαν ένα φτωχό παιδάκι στην Νέα Υόρκη, το οποίο δεχόταν bullying από τους συμμαθητές του λόγω της σωματικής του διάστασης. Σαν αντίδραση, ο Fisk γυμνάστηκε και προπονήθηκε και γρήγορα έγινε απέκτησε τρομερή φυσική δύναμη. Ως αποτέλεσμα να ξεκίνησε να εκφοβίζει τους “νταήδες” της εποχής ώστε να συμμετάσχουν στην συμμορία του.

kingping-romita-189138.jpg

KINGPIN

Το μυστικό του όπλο είναι το ραβδί του το οποίο εκτοξεύει ακτίνες laser και επίσης είναι ικανό να εκκρίνει ένα αέριο το οποίο κοιμίζει τους αντιπάλους του..

Σύντομα έγινε το δεξί χέρι του εγκληματία Don Rigoletto, τον οποίο στη συνέχεια σκότωσε και πήρε υπό τον έλεγχο του την εγκληματική συμμορία του - την οποία εξέλιξε σε μια από τις μεγαλύτερες εγκληματικές αυτοκρατορίες. Λόγω της εμβληματικής του φυσιογνωμίας αλλά και των διάφορων εγκληματικών ενεργειών που έχει διαπράξει - και όντας μεγάλος αντίπαλος του Spider Man - ο Wilson Fisk έχει καταφέρει να ταυτίσει το πρόσωπο του με την ευρύτερη έννοια της εγκληματικότητας. Μάλιστα ο όρος “Kingpin“ χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει το σημαντικότερο μέλος μίας οργάνωσης ή ενός οργανισμού

Τέλος, ίσως το σημείο στο οποίο ταυτίστηκε ο Mente fuerte και αποφάσισε να δώσει το όνομα του “υπερ-κακού“ στον πρώτο του δίσκο έχουν να κάνουν με την προσωπικότητα και την καταγωγή του Kingpin. Ένα φτωχόπαιδο, το οποίο δεν έλαβε υπ’όψιν του τις γνώμες των γύρω του και δούλεψε σκληρά ώστε να φτάσει στη κορυφή, Ένας απλός άνθρωπος με μεγάλη φυσική δύναμη, απίστευτη ανδρεία και τεράστια νοητική οξύτητα (σσ. Mente Fuerte στα ισπανικά σημαίνει Ισχυρό μυαλό) . Σε κάθε σημείο που βρίσκεται, o Kingpin καταφέρνει να επιβληθεί στα άτομα που βρίσκονται κοντά και πάντα είναι οξυδερκέστερη προσωπικότητα.