Το νέο ελληνικό ραπ: Πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν γράψεις για αυτό - Γράφει ο Vgs

Πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο της LiFo με τίτλο “Το νέο ελληνικό ραπ 30 Πρόσωπα πρέπει να ξέρεις”. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις από έναν οργανισμό όπως η LiFo να φιλοξενεί στην έντυπη αλλά και στην ψηφιακή μορφή το hip hop και το ραπ.

Διάβασε το άρθρο

Η απογοήτευση όμως ήταν μεγαλύτερη από την χαρά για τον εξής λόγο: Τα περισσότερα ονόματα τα γνώριζα αλλά δυστυχώς όχι όλα,πράγμα το οποίο με οδηγεί στο συμπέρασμα να αμφισβητήσω τον τρόπο με τον οποίο επιλέχτηκαν. Όχι μόνο όσον αφορά σε αυτά που αναφέρθηκαν απλά με ένα αστερίσκο στο τέλος, ονόματα όπως ο Τζαμάλ ή Στίχοιμα κ.α. που μπορεί για παράδειγμα να αξίζουν μία παράγραφο πολύ παραπάνω, σε σχέση με τα ονόματα που βρίσκονται από πάνω καθώς οι τελευταίες του συναυλίες δείχνουν ξεκάθαρα την θέση που κατέχουν στην σκηνή του hip hop σήμερα. Η απουσία κυρίως πολλών ονομάτων με προβλημάτισε, Μηδενιστής,Τρίτος οφθαλμός(Άσαρκος & Av47),Iratus,Anser,Λόγος Τιμής,Fer de Lance και άλλοι πολλοί που κάνουν συναυλίες και η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη.

Καταλήγοντας, θέλω να πω ότι πολλοί από μας που ασχολούνται με τον οποιοδήποτε τρόπο μέσω των media προς το hip hop δεν είμαστε δημοσιογράφοι απλά αυτό που έχουμε όλοι κοινό από τον askunkfunk μέχρι το rap round το κάνουμε επειδή αγαπάμε αυτό το είδος μουσικής. Όταν λοιπόν, ένας επαγγελματίας δημοσιογράφος από ένα καταξιωμένο mainstream media group ασχολείται με το hiphop επειδή είναι trend καλό θα ήτανε σαν επαγγελματίας να κάνει μία έρευνα πρώτα.

Find Vgs at @vgs_em