Η Ghetto Queen εμφανίστηκε από το πουθενά και πολύ γρήγορα χτίζει το δικό της κοινό

 

Η Ghetto Queen εμφανίστηκε από το πουθενά και πολύ γρήγορα χτίζει το δικό της κοινό

Η πρωτοεμφανιζόμενη καλλιτέχνης έκανε αισθητή την παρουσία της με το πρώτο της κομμάτι με τίτλο Monroe το οποίο τράβηξε τράβηξε τα βλέμματα του κοινού και σχολιάστηκε αρκετά. Από την πρώτη στιγμή, η Ghetto Queen άρχισε να αποκτά τους πρώτους fans σε ένα κοινό που αναζητούσε εδώ και καιρό μία γυναίκα traper που δεν κωλώνει να βγει και να τα πει. με το μοναδικό της τρόπο. Η στείρα κριτική που δέχτηκε στην πρώτη της κυκλοφορία από μία μερίδα του κοινού το οποίο βιάζεται να καταδικάσει, δεν την επηρέασε αφού η Ράνια -όπως είναι το πραγματικό όνομα της Ghetto Queen- είναι μια συνειδητοποιημένη γυναίκα που έχει το όραμα και το στόχο της.

Έτσι, σχεδόν τρεις μήνες από το Monroe, η Ghetto Queen “έσκασε” ξανά με το Diamond και μετέτρεψε γρήγορα γρήγορα πολλούς haters σε fans.

 
 

. Η νεαρή ράπερ από την Θεσσαλονίκη, μετά την κυκλοφορία των δύο πρώτων της κομματιών Monroe και Diamond πλέον “παίζει σόλο“ χωρίς κάποια δισκογραφική να την στηρίζει. Το γεγονός αυτό φαίνεται να λειτούργησε ευεργετικά για την Ghetto Queen καθώς στο νέο της κομμάτι με τίτλο “Υποταγή“ φαίνεται εμφανώς βελτιωμένη, περισσότερο συνειδητοποιημένη και με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση δίνοντας ένα βιωματικό κομμάτι που έκανε ένα μεγάλο κομμάτι ακροατών να την δουν με ένα άλλο μάτι. Χαρακτηριστικοί οι στίχοι της που ίσως αφήνουν αιχμές για παλαιότερους της συνεργάτες:

Μου δώσαν δύο επιλογές υποταγή η ήττα , αν γίνεις εγχειρίδιο θα βγάλεις χρήμα,

μια ζωή αντιδραστική σαν χαρακτήρας, δεν ακούω εντολές βγαίνω μόνη στην γύρα.

Οι γονείς μου ίσως πρόσφεραν μα δεν αρκούσαν Και εγώ στο σχολείο ήμουν συνεχώς απούσα,

ο πατέρας μου δεν γούσταρε την φάση μία τελευταία φορά τον είδα στην αστυνομία,

η μάνα μου στην πίεση για έξοδα την οδήγησα μόνο σε αδιέξοδα.

Το ορκίστηκα σε εμένα να αποκτήσουμε τα πάντα και τους είπα αυτό που γράφω θα είναι για πάντα.

 
 

Τα τρία κομμάτια της πλησιάζουν τις 150.000 χιλιάδες προβολές, γεγονός που σημαίνει πως τα έχει ακούσει ένα ικανοποιητικό ποσοστό των ακροατών, άσχετα αν τους άρεσαν ή όχι πλέον την γνωρίζουν και θα ακούν τα νέα της κομμάτια έστω και από περιέργεια. Με μοναδική προυπόθεση την σκληρή δουλειά, η Ghetto Queen είναι ικανή με τις νέες τις κυκλοφορίες -και αν φυσικά το αξίζει- να κερδίσει τον μέσο ακροατή και να γίνει η πρώτη γυναίκα που τα κατάφερε σε αυτή τη νέα σχολή της ελληνικής trap μουσικής.

Η φάση χρειάζεται γυναίκες σαν την Trap Queen

Τα τελευταία χρόνια, ένα από τα αρκετά αμφιλεγόμενα θέματα που συζητιούνται από ακροατές και συντελεστές του ελληνικού ραπ είναι πως δεν υπάρχουν γυναίκες να εκπροσωπήσουν το trap game. Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό ίσως είναι πως η trap σκηνή στην Ελλάδα είναι ένας ανδροκρατούμενος χώρος με ένα βιαστικό να καταδικάσει κοινό που ίσως δεν δίνει τις κατάλληλες ευκαιρίες και διαρκώς αποθαρρύνει τέτοιες προσπάθειες. Δυστυχώς η trap μουσική δεν έχει δώσει χώρο σε γυναίκες να ξεδιπλώσουν τις ικανότητές τους, να προσπαθήσουν, να μοχθήσουν, να βελτιωθούν και να κάνουν καριέρα ισάξια των υπόλοιπων καλλιτεχνών. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο χρειαζόμαστε γυναίκες σαν την Queen, η οποία δίνει το καλό παράδειγμα και το κίνητρο σε άλλες γυναίκες να ασχοληθούν σοβαρά με την μουσική τους, βγάζοντας αξιόλογες δουλειές με αξιόλογα κλιπς. Σίγουρα ο δρόμος για την αναγνώριση δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και τα αρνητικά σχόλια είναι ικανά να αποθαρρύνουν έναν επίδοξο ράπερ ανεξαρτήτως φίλου. Μην ξεχνάμε πως από αυτό το στάδιο της αμφισβήτησης έχουν περάσει πολλοί newschool ράπερς που τώρα θεωρούνται από τους καλύτερους στην Ελλάδα, όπως ο Snik και ο Light οι οποίοι πλέον λαμβάνουν καθολική αναγνώριση.

 
53691623_1184560611716462_1050764488703819281_n.jpg
 

Η τολμηρή Queen δείχνει να διαθέτει τα κότσια που χρειάζεται για να “πατήσει πόδι“ σε μια άκρως ανδροκρατούμενη φάση και σε συνδυασμό με την όρεξη για δουλειά και τους σωστούς συνεργάτες έχει όλες τις πιθανότητες με το μέρος της για να φτάσει στην επιτυχία.