Ποιο κομμάτι στις τάσεις έχει Ghostwritter τον ILLEOO; Υπάρχει Ghostwritting στο ελληνικό ραπ;

 

Ο iLLEOo ανεβαίνει γρήγορα και σταθερά.

O iLLEOo είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ράπερ της φάσης που μάλιστα έχει δοκιμαστεί και στους πιο old school ήχους και τα έχει καταφέρει εξίσου καλά. Βέβαια η επιτυχία που γνωρίζει αυτή τη στιγμή και αναμένεται να εκτοξευτεί στο εγγύς μέλλον δεν συγκρίνεται και σίγουρα μετά την ένταξη του στη Cobalt Music και στο Label Jungle Juice φαίνεται να προχωρά τόσο σε καλλιτεχνικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ψάξαμε και βρήκαμε!!

Εν αναμονή του νέου του video clip για το κομμάτι “Κόντρα“ το οποίο έχει κυκλοφορήσει εδώ και κάποιους μήνες στη πλατφόρμα του Spotify - εν τω μεταξύ μπορείς να δεις αποκλειστικά στιγμιότυπα από το video clip ΕΔΩ - ψάξαμε και βρήκαμε τον διττό ρόλο του iLLEOo στην Cobalt Music. Ο ίδιος είχε αναφερθεί παλιότερα σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο αγαπητό site Vice (Μπορείς να την διαβάσεις ΕΔΩ) και τον αξιόλογο δημοσιογράφο Αντώνη Κωνσταντάρα για την δεύτερη του ιδιότητα, το ghostwritting σε pop καλλιτέχνες. Tο νέο κομμάτι της Ελευθερίας Ελευθερίου για την Cobalt Music με τίτλο Bonita κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή και βρίσκεται στην 24η θέση των τάσεων. Το μυστικό της επιτυχίας εκτός από την εκθαμβωτική Ελευθερία και το “πιασάρικο” reggaeton beat είναι οι στίχοι του 26χρονου ταλαντούχου ράπερ όπως βλέπουμε στη περιγραφή.

 
 

Άραγε έχει κάνει ποτέ ghostwritting σε rap καλλιτέχνη;;

Οκ, ξέρω οι περισσότεροι είμαστε του δόγματος Ι don't say the hook unless i wrote the hook όμως το ξέρουμε πως συμβαίνει. Το Ghostwritting υπάρχει στο ραπ σε παγκόσμιο επίπεδο με τεκμήρια και αποδείξεις, ο Drake για παράδειγμα είναι γνωστό τοις πάσι πως έχει Ghostwritters κ’ όμως είναι ένα από τους καλύτερους ράπερ παγκοσμίως και απολαμβάνει μεγάλο σεβασμό από διάφορες γωνιές του πλανήτη. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποια απόδειξη για ghostwritting στο ραπ όμως σίγουρα έχει συζητηθεί. Τον σπόρο για την συζήτηση τον έριξε ο Dj the Boy -πάλι στο αγαπητό site Vice- σε μία αρκετά αποκαλυπτική συζήτηση. Ο διάλογος έχει ως εξής:

Δημοσιογράφος: Υπάρχει ghost writing στην εγχώρια σκηνή; 
Dj the Boy: Ναι, ξέρω άτομο που γράφει για τον YPO.

Μεγάλη κατηγορία για μια χώρα και μια κουλτούρα που το ghostwritting είναι θέμα ταμπού. Αποδείξεις ή ονόματα για αυτή τη δήλωση δεν ήρθαν ποτέ στην επιφάνεια, όμως ο κόσμος δεν άργησε να αναρωτηθεί: Άραγε υπάρχει ghostwritting στο ελληνικό ραπ;; Αφού ο iLLEOo κάνει ghostwritting και ο Ύπο έχει κατηγορηθεί για αυτό υπάρχει περίπτωση να συνεργάζονται;; Είναι τυχαίο το γεγονός της συνεργασίας τους για το Mama ?

Τα παραπάνω ερωτήματα ίσως είναι απλές συμπτώσεις ίσως όχι. Όμως δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε σε καμία περίπτωση ότι έχουν κάποια βάση.